Peppers Inc

Funk, Jazz, Pop

Angela van Alphen
Zang

Geboren op: 3 september 1986
Woonplaats: Dordrecht

Sinds 2017 heeft Peppers Inc. een nieuwe zangers: Angela!

Angela is op 6 jarige leeftijd begonnen met viool spelen. Zij kreeg les van haar vader die de contrabas speelt. Na ongeveer een jaar ging haar interesse naar de cello maar na korte periode besloot ze om de contrabas te spelen net als haar vader. Op 8 jarige leeftijd speelde ze mee met het Drechtsteden Jeugdorkest in Dordrecht. 7 jaar heeft ze dit met plezier gedaan. Angela houdt ontzettend veel van zingen. Haar moeder was de zangeres bij een klein bandje waar haar vader ook basgitaar speelde. Zangeres bij een band was ook 1 van de dromen van Angela om ooit te mogen doen. Toen ze 12 jaar was besloot ze om operazanglessen te nemen. Dit heeft ze 2 jaar gedaan. Op haar 16e begon ze met haar studie voor verpleegkundige en is toen jammer genoeg gestopt het haar muzikale avonturen. Totdat na velen jaren later in 2017 Peppers Inc. op haar pad kwam!

Saskia Huijmans
Alt-Saxofoon

Geboren op: 25 augustus 1980
Woonplaats: Capelle aan den IJssel

Saskia begon al jong met muziek. Na eerst AMV te hebben gedaan, heeft ze acht jaar blokfluitles gehad. Net als enkele andere bandleden is Saskia lid van jongerenkoor Joko te Krimpen aan den IJssel (zingend). Een aantal jaar geleden was het tijd voor een nieuwe muzikale uitdaging en is Saskia saxofoon gaan spelen. Kort daarna begon het musicalproject Jesus Christ Superstar, waar een groot deel van de toenmalige bezetting van de band aan mee deed. Saskia is in het dagelijks leven accountant.

 

 

 

 

Stijn de Vos
Tenor-Saxofoon

Geboren op: 11 november 1987
Woonplaats: Dordrecht

Er was eens een tijd dat zijn kamer niet was bezaaid met allerlei muziekstukken. Er was een tijd dat de buren elkaar nog konden verstaan. Er was een tijd dat hij alleen maar op een klokkenspel speelde. Er kwam een tijd dat hij een goud glimmende saxofoon in zijn handen kreeg :)

Stijn was een jaar of 14 toen hij begon met saxofoon spelen. Hij heeft een aantal jaar lessen gevolgd op de muziekschool in Dordrecht. Toch vond hij het studeren van toonladders minder leuk en had hij alle Disney-liedjes al snel gehad. Stijn is toen gestopt met lessen en heeft een tijdje zijn saxofoon in de koffer laten zitten en rolde zo een beetje de puberteit door.

Toch heeft hij het erg jammer gevonden dat hij niks met zijn instrument deed. Al snel begon hij het stof uit zijn saxofoon te blazen, oude jazznummers te spelen en zo begon hij het plezier terug te krijgen in het muziek maken. Teruggestort op de lessen begon Stijn toch met plezier toonladders van binnen en naar buiten te spelen.

Ondertussen is Stijn een grotere jongen geworden dus dat betekende ook een grotere saxofoon; de tenor is er dit jaar bijgekomen. Hiermee versterkt hij de blazers van PeppersInc!

Yentl van Wees
Alt-Saxofoon

Geboren op: 2 mei 1989
Woonplaats: Gorinchem

Op de basisschool is Yentl begonnen met AMV en blokfluitles. Daarna heeft ze in een show- en marchingband saxofoon leren spelen en meegelopen met de fanfare en in shows.

Op haar 13e is ze gestopt met saxofoon spelen en heeft ze gekozen voor de basgitaar. Toch kreeg ze heimwee en heeft ze de saxofoon weer opgepakt. In een jazzworkshop in Amsterdam heeft ze geleerd om te soleren.

Sinds november 2014 speelt Yentl bij Peppers Inc.

 

 

 

 

Koen Meeusen
Trompet

Geboren op: 7 januari 1969
Woonplaats: Bergschenhoek

Koen is op 10 jarige leeftijd begonnen met trompet spelen en heeft nooit een moment getwijfeld aan zijn instrumentkeuze. Het karakter van het instrument past helemaal bij hem. Vele jaren heeft hij de trompet sectie van de plaatselijke harmonie, Helicon, versterkt.

Toen hij na 27 jaar geen ruimte meer in de agenda zag, heeft ie de trompet zorgvuldig opgeborgen in de wetenschap dat dit niet voor altijd zou zijn. En toen de situatie thuis het toeliet heeft hij de trompet gelukkig weer ter hand genomen. In het dagelijks leven is Koen actief in het bedrijf dat hij samen met een compagnon heeft opgericht.

Koen speelt bij Peppers Inc. sinds maart 2016.

 

 

 

Dylan Kap
Elektrisch Gitaar

Geboren op: 13 januari 1995
Woonplaats: Krimpen aan den IJssel

Al van jongs af aan was Dylan veel bezig met muziek. Hij heeft in verschillende koren gezongen en allerlei instrumenten uitgeprobeerd tot hij op z'n twaalfde uiteindelijk bij de gitaar uitkwam. Met veel ploeteren en oefenen en een jaartje of twee les kreeg hij het al snel onder de knie. Na verschillende optredens te hebben gegeven in losse formaties en wat probeersels met vrienden kwam hij uiteindelijk in het combo van het jongerenkoor A-Capelle uit Capelle aan den IJssel terecht. De pianist daar, Ferry, vertelde hem dat er een gitarist nodig was bij zijn band Peppers Inc. Dat liet Dylan zich geen twee keer zeggen en sinds begin 2013 speelt hij elektrisch gitaar bij de Peppers.

 

 

 

Ferry de Jong
Toetsen

Geboren op: 10 februari 1974
Woonplaats: Rotterdam

Op z'n 7de begon Ferry met muziek. Al vroeg speelde hij piano bij tal van koren en bands. In 2002 is Ferry gestart met saxofoon. Na jaren toetsenist te zijn geweest bij de door hem met vrienden opgerichte nederpop-formatie "KAAS" en verschillende project-bandjes vond hij in 2005 dat het tijd werd voor een nieuwe band met een nieuw concept en richtte samen met een stel vrienden Peppers Inc. op. Na ruim 6 jaar saxofoon te hebben gespeeld bij Peppers Inc. speelt hij nu toetsen bij de band. In het dagelijks leven is Ferry docerend en uitvoerend musicus, arrangeur en componist.

 

 

 

Jeroen Lindeman
Basgitaar

Geboren op: 10 juli 1976
Woonplaats: Rotterdam

Jeroen is na een jaar blokfluitles op de basisschool omstreeks 1983 klassiek gitaar gaan spelen. In de brugklas (1988) is hij electrisch gitaar gaan spelen in de schoolband en bij het PopCombo van de muziekschool.

Na de zomer van 1992 richtte Jeroen met een paar vrienden de wave/rock-formatie Switch O'five op, waarmee hij 4 jaar lang het alternatieve circuit van de Krimpenerwaard en Rotterdam wist te veroveren. Van z'n 18de tot z'n 28ste heeft Jeroen de functie van slag- en sologitarist bij Big Feest Band Vals Plat mogen vervullen. In 1995 is Jeroen gaan zingen bij het JoKo, na een jaar zang doorgeschoven naar de functie van gitarist en twee jaar daarna begonnen als bassist. Na gestopt te zijn bij Vals Plat in 2004 meldde Jeroen zich aan als 2e gitarist voor de 2e editie van de musical Jesus Christ Superstar in 2005. Hierna heeft hij z'n gitaar aan de spreekwoordelijke wilgen gehangen.

Om ervaring op te doen als bassist heeft Jeroen de afgelopen 7 a 8 jaar wat geschnabbeld bij een aantal projecten, jazz-bandjes en een koren. Sinds 2010 beoefent deze verpleegkundige ook de contrabas, wellicht ooit te horen bij de Peppers! Per maart 2012 heeft Jeroen de functie van bassist bij de Peppers overgenomen van Remco Huijmans.

Judith Huijmans
Percussie

Geboren op: 14 juli 1988
Woonplaats: Capelle aan den IJssel

Ook Judith is al op jonge leeftijd begonnen met muziek maken. Na een jaartje blokfluitles en een paar proeflessen op gitaar, besloot zij op haar 8e dat het toch tijd was voor het grotere werk. Ze koos ervoor om harp te gaan spelen. Inmiddels is Judith wat jaartjes ouder en nog steeds speelt ze met veel plezier op de harp. Van klassiek tot pop tot jazz, niets is te gek ;-). Daarnaast zingt ze in twee koren en is er altijd wel muziek vanuit haar kamer te horen.

Maar Judith heeft ook "ritmisch bloed". Haar grote broer (Remco, drummer van de Peppers) drumt namelijk en als je 20 jaar in hetzelfde huis woont, word je daar nogal eens mee geconfronteerd. Daarom werd zij begin 2010 gevraagd om de Peppers eenmalig als percussioniste te versterken. En dat was goed bevallen bij de overige bandleden, want ze mocht blijven en speelt nu als vaste percussioniste bij de band!

In het dagelijks leven is Judith apotheker op een kwaliteitscontrolelaboratorium voor geneesmiddelen.

Remco Huijmans
Drums

Geboren op: 28 augustus 1982
Woonplaats: Capelle aan den IJssel

Al jong begon Remco in de muziek. Zo speelt hij nu al ruim 15 jaar drums en sinds een jaartje of zes behoort ook de basgitaar tot de mogelijkheden. De drums worden altijd lief behandeld bij het Jongerkoor Joko uit Krimpen a/d IJssel. Op bas was hij meerdere malen te horen bij het musicalproject Jesus Christ Superstar en enkele jaren bij jongerenkoor A-Capelle te Capelle aan den IJssel. En nu dan weer drummer bij Peppers Inc.