Peppers Inc

Funk, Jazz, Pop

Jeroen Lindeman
Basgitaar

Geboren op: 10 juli 1976
Woonplaats: Rotterdam

Jeroen is na een jaar blokfluitles op de basisschool omstreeks 1983 klassiek gitaar gaan spelen. In de brugklas (1988) is hij electrisch gitaar gaan spelen in de schoolband en bij het PopCombo van de muziekschool.

Na de zomer van 1992 richtte Jeroen met een paar vrienden de wave/rock-formatie Switch O'five op, waarmee hij 4 jaar lang het alternatieve circuit van de Krimpenerwaard en Rotterdam wist te veroveren. Van z'n 18de tot z'n 28ste heeft Jeroen de functie van slag- en sologitarist bij Big Feest Band Vals Plat mogen vervullen. In 1995 is Jeroen gaan zingen bij het JoKo, na een jaar zang doorgeschoven naar de functie van gitarist en twee jaar daarna begonnen als bassist. Na gestopt te zijn bij Vals Plat in 2004 meldde Jeroen zich aan als 2e gitarist voor de 2e editie van de musical Jesus Christ Superstar in 2005. Hierna heeft hij z'n gitaar aan de spreekwoordelijke wilgen gehangen.

Om ervaring op te doen als bassist heeft Jeroen de afgelopen 7 a 8 jaar wat geschnabbeld bij een aantal projecten, jazz-bandjes en een koren. Sinds 2010 beoefent deze verpleegkundige ook de contrabas, wellicht ooit te horen bij de Peppers! Per maart 2012 heeft Jeroen de functie van bassist bij de Peppers overgenomen van Remco Huijmans.